#LEEFSTIJLCOACHING in Den Helder – Week 1: bewegen

Bij De Linie in Den Helder kun je vanaf nu ook terecht voor leefstijlcoaching. Een leefstijlcoach kan jou adviseren over het bereiken van een gezonde levensstijl. Bij het bereiken van een gezonde leefstijl spelen meerdere factoren een rol. Deze kun je makkelijk onthouden door een ezelsbruggetje:

B – Bewegen
R – Roken
A – Alcohol
V – Voeding
O – Ontspanning

Een leefstijlcoach kan jou adviseren over het in balans brengen van deze factoren voor een gezonde levensstijl. De komende weken zal onze leefstijlcoach Carla elk van deze factoren toelichten. Deze week aan de beurt: bewegen!

Bewegen is een must, daar kan geen twijfel over bestaan. Maar hoeveel moet je bewegen om gezond te blijven? Dat vertellen de beweegrichtlijnen je. En die geven ook meteen aan: bewegen is goed, méér bewegen is beter.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft een beweegrichtlijn opgesteld. Deze beweegrichtlijnen zijn leeftijdsafhankelijk. De beweegrichtlijnen voor volwassenen en ouderen zijn als volgt: verricht minstens 150 minuten per week intensieve inspanning, verspreid over meerdere dagen. Hoe weet je dat iets eens intensieve inspanning is? Tijdens intensieve inspanning versnellen zowel je hartslag als ademhaling. Doe daarnaast minstens twee keer per week spier-en botversterkende activiteiten. Voor ouderen ook het liefst gecombineerd met balansoefeningen (link seniorenfitness). En, ook niet onbelangrijk: voorkom te lang stilzitten.

(Bron: https://www.allesoversport.nl/artikel/hoeveel-moet-je-bewegen-volgens-de-beweegrichtlijnen/)

Hoe weet je of je gezond en genoeg beweegt? Daar kan een leefstijlcoach jou bij helpen. Om in kaart te brengen hoeveel je beweegt kunnen we bijvoorbeeld een beweegdagboek bijhouden of gebruik maken van een beweegmeter. Zo komen we erachter of jouw beweegpatroon past bij een gezonde leefstijl. Daarna ga je samen met je coach, aan de hand van je eigen gestelde doel (zoals bijvoorbeeld conditie opbouwen, afvallen, meer kracht enzovoorts), een programma opstellen wat bij jou past om je doel te kunnen bereiken.

Samen zorgen we er voor dat bewegen een onderdeel wordt van jouw gezonde leefstijl.

Heb je interesse in leefstijlcoaching? Neem dan contact met ons op voor een oriënterend gesprek.